V torek, 14. maja 2024, smo na OŠ Lenart skupaj z Občino Lenart pripravili kratko slovesnost ob začetku del izgradnje novega prizidka. Zbrane goste in predstavnike učencev je najprej pozdravil ravnatelj šole, Marjan Zadravec.  Poudaril je pomembnost te dozidave, saj je prostorska stiska na šoli že precejšnja, prav tako si že več let želimo, da bi se pouk odvijal na enem mestu. Zahvalil se je vsem, ki so pripomogli k temu, da so se dela začela in da bomo jeseni 2025 že lahko uporabljali nove prostore. Župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, je predstavil investicijo, s katero bo šola pridobila 9 učilnic za prvo triado, štiri specializirane učilnice, knjižnico, prostor za druženje, garderobe, prostore za učitelje ter ostale servisne prostore. S prizidkom se bo izboljšala varnost otrok, prav tako bo precej lažje organizirati nekatere dejavnosti. Zbrane je nagovoril tudi poslanec Franc Breznik, ki je poudaril pomembnost sodelovanja in timskega dela, saj le tako lahko pride do napredka.

Po govorih in kulturnem programu  smo pred šolo posadili hrast – kot simbol moči in uspeha, hkrati pa ta hrast odraža tudi vztrajnost in trdnost učencev, ki kot hrast kujejo trdne korenine v znanje in prijateljstvo. Ob korenine hrasta smo položili še dve pismi v časovno kapsulo – prvo pismo je zanamcem napisala naša učiteljica, Marjetka Šenekar, drugo pismo pa so sestavili na občini (navedli so pomembne podatke za naš kraj v tem obdobju). Ob tem pa smo še slovesno odkrili spominsko ploščo, na kateri je napisan začetek gradnje, kasneje pa bomo dopisali še datum otvoritve in ploščo nato pritrdili na novo zgradbo.

Za nas je to bil res poseben dan. Kar nekaj let, morda bi lahko dejali celo desetletij, je tlela želja po tem, da bi naša šola – Osnovna šola Lenart – združevala vse svoje učence na enem mestu, da bi ne bili več vsak na svojem koncu, da bi se ne le čutili skupaj kot eno, ampak tako tudi bili. Z leti pa smo rasli in rasli in trenutna stavba je prerasla svoje okvirje, dograditev je postala nuja. Veseli in ponosni smo, saj dolgoletne želje postajajo resničnost.

(Visited 157 times, 1 visits today)