OŠ Lenart sodeluje v projektu Eko šole: Hrana ni za tjavendan. Učenci so spremljali domače jedilnike in ugotavljali razloge za viške hrane v gospodinjstvu. Seveda so razmišljali tudi o tem, kaj bi lahko spremenili, da do zavržene hrane sploh ne bi prihajalo.

24. aprila letos smo tudi prvič obeležili Slovenski dan brez zavržene hrane. Z njim smo želeli vsakega posameznika spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter predstaviti številne možnosti uporabe prehrambenih izdelkov, ki pogosto ostanejo neporabljeni. 

..

. . . . .


.
RECIKLIRAN RECEPT –
OMAKA ZA TESTENINE
.
Ana Škrlec 4. a, OŠ Lenart
 

SESTAVINE:

  • MESO, ki ostane pri kosilu
  • ČEBULA
  • PAPRIKA
  • PARADIŽNIK
  • GOVEJA JUHA, ki ostane od kosila
  • TESTENINE

Vir fotografije: https://oblizniprste.si/slastne-omake/bolognese-omaka-s-puranjim-mesom/, Dunja 

PRIPRAVA:

Če pri nas ostane meso, naredimo iz njega omako za testenine. Najprej narežemo na manjše koščke čebulo, jo popražimo, potem narežemo na manjše koščke papriko in paradižnik ter dodamo k čebuli. Medtem ko vse to dobro premešamo, dodamo na drobno narezano meso, začinimo, malo pomokamo ter prelijemo z juho. Skuhamo testenine, ali uporabimo že kuhane, če jih imamo ter jih prelijemo z omako.

Dober tek!

Vodja projekta: Rebeka Peršak

(Visited 101 times, 1 visits today)