Velja od 9. 12. do 13. 12. 2024
PONEDELJEK
ZAJTRK | Polbeli kruh (1), sirni namaz z brusnicami (7, 12), zeliščni čaj. |
MALICA | Kruh brez aditivov in z manj soli (1), kuhan pršut, kisle kumarice (10), planinski čaj. |
KOSILO | Paradižnikova juha z ribano kašo (1, 3, 9), popečen puranji zrezek, dušeni riž z grahom in baby korenjem, endivija s krompirjem*, voda. |
POP. MALICA | Mlečna štručka (1, 7), jabolko. |
TOREK
ZAJTRK | Kornspitz štručka (1), otroški čaj z limono. |
MALICA
(po želji učencev) |
Ovseni kruh (1), maslo (7), marmelada, banana, lipov čaj z limono. |
KOSILO | Goveja juha z jušnimi rezanci (1, 3, 9), njoki v smetanovi omaki s pršutom (3, 7), mešana solata (radič, zelena, korenček). |
POP. MALICA | Graham kruh (1), sadni krožnik (rezine ananasa, pomaranče). |
SREDA
ŠOLSKA SHEMA: DOMAČA JABOLKA – SADJARSTVO GOZNIK
ZAJTRK | Turist kruh (1), palčke sira (7) in korenčka, planinski čaj. |
MALICA | Graham žemlja (1), rezine poltrdega sira (7), sveža rdeča in zelena paprika, sadni čaj. |
KOSILO | Cvetačna kremna juha (1, 7), musaka z junčjim mesom* (1, 3), kitajsko zelje v solati, voda. |
POP. MALICA | Pirina štručka (1), kamilični čaj. |
ČETRTEK
ŠOLSKA SHEMA: DOMAČE MLEKO – KMETIJA KOCBEK
ZAJTRK | Rogljiček z marmelado (1, 7), kamilični čaj. |
MALICA | Zrnati kruh (1), ribji namaz (4, 7), šopska solata s sirom v slanici* (7), šipkov čaj. |
KOSILO | Kokošja juha z zakuho (1, 3, 9), pečena svinjska ribica z medom (LOKALNO) in gorčico v omaki (10), široki rezanci (1, 3), rdeča pesa, voda. |
POP. MALICA | Polbeli kruh (1), navadni jogurt (7). |
PETEK
ZAJTRK | Pirin zdrob* na mleku (7), mandarine. |
MALICA | Pletena mlečna štručka (1, 7), sadni pinjenec (7), pomaranča. |
KOSILO | Zelenjavna juha s stročnicami (1, 9), rženi kruh (1), čokoladni puding (1, 5, 7, 8), 100 % pomarančni sok razredčen z vodo. |
POP. MALICA | Koruzni kruh (1), sadni izbor. |
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološka živila oz. izdelki.
LEGENDA:
Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost: 1. Žita, ki vsebujejo gluten, 2. Raki in proizvodi iz rakov, 3. Jajca in proizvodi iz jajc, 4. Ribe in proizvodi iz rib, 5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7. Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo), 8. Oreški, 9. Listna zelena in proizvodi iz nje, 10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13. Volčji bob in proizvodi iz njega, 14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
Pri pisanju jedilnika sledimo prenovljenim Smernicam za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so začele veljati s šolskim letom 2024/2025. Pomembnejši poudarki prenovljenih smernic. Prenos dokumenta