Nogometaši OŠ Lenart so postali medobčinski in regijski prvaki ter ponovno tudi udeleženci državnega četrtfinala

Starejši dečki OŠ Lenart so si tudi v letošnjem šolskem letu priborili vstopnico za sodelovanje v državnem četrtfinalu v nogometu. Letošnje prvenstvo mariborske regije je bilo še posebej zanimivo in bistveno zahtevnejše kot prejšnja leta. Za tri prosta mesta se je potegovalo kar 30 osnovnih šol, ki so bile sprva razporejene v 6 tekmovalnih skupin s po 5 udeleženci. V skupinskem delu je tako vsaka šola odigrala tekme z vsemi ostalimi štirimi ekipami. 23.11.2023 se je v dvorani Tabor v Mariboru naša šola pomerila z OŠ Rada Robiča Limbuš, OŠ Fram, OŠ Janka Padežnika Maribor in OŠ Tabor 1 Maribor. V zelo zahtevnih pogojih – na zmanjšanem igrišču, s skrajšanim časovnim potekom tekem, z nekoliko prilagojenimi pravili igranja – so se naši fantje znali uspešno prilagoditi razmeram ter z dobrimi igrami osvojiti prvo mesto v svoji skupini. V ostalih 5 skupinah so slavile ekipe: OŠ bratov Polančičev Maribor, OŠ Toneta Čufarja Maribor, OŠ Starše, OŠ Dušana Flisa Hoče in OŠ Kamnica. Tekmovanje se je nato nadaljevalo teden dni kasneje, ko se je 30. 11. 2023 v dvorani Tabor v Mariboru na zaključnem delu zbralo 16 najboljših ekip v regiji. Dodatno zahtevnost tekmovanja je ob vsem že zapisanem tokrat predstavljal še sistem tekmovanja na izpadanje, kjer je skoraj vsaka manjša nezbranost in napaka lahko pomenila izpad s tekmovanja. Na tak način so se iz kroga v krog poslavljali številni favoriti in zmagovalci kvalifikacijskih skupin. Fantje naše šole so odgovorno in zbrano igrali tekmo za tekmo, ter z veliko želje, truda in borbenosti po zaključni zmagi v velikem finalu proti OŠ borcev za severno mejo Maribor v zrak dvignili pokal prvakov mariborske regije. Enako uspešno so naši fantje igrali tudi na medobčinskem tekmovanju 5.12.2023 v Benediktu in si v treh tekmah proti vrstnikom iz naše bližnje okolice priigrali še naslov medobčinskih prvakov.

Našim dečkom lahko ob tem izjemnem uspehu iz srca čestitamo in se skupaj z njimi že vnaprej veselimo prihajajočih tekem na državnem nivoju.

Ekipo naše šole so na letošnjih tekmovanjih sestavljali: Gal Šuman Nikl, Filip Slana, Tobija Rusjan, Tim Kirsanov, Nik Dajčman, Gaj Šenveter, Tai Muršec in Tai Horvat.

Medobčinski prvaki, Benedikt, december 2023.

 

Regijski prvaki, Maribor, november 2023.

Mentor: Bernard Petek

(Visited 193 times, 1 visits today)