V drugi polovici maja in v juniju, ko je šolsko delo že malo bolj sproščeno, smo v podaljšanem bivanju od 1. do 4. razreda izvajali različne dejavnosti, ki so bile namenjene branju, ustvarjanju, igram, gibanju, druženju in sprostitvi. Dejavnosti smo izvajali ob petkih in ob določenih prostih dnevih od 14.00 do 14.50 – v času ko učenci med šolskim letom običajno opravljajo domače naloge.

Prva izvedena dejavnost je bilo branje zadnje knjige v bralnem projektu – Naša mala knjižnica in reševanje nalog na brano vsebino v Ustvarjalnikih.

Nadaljevali smo z izdelovanjem poletne dekoracije. Izdelali smo sladolede – lučke in kornete ter natikače in tako na šolskih hodnikih pričarali pravo poletno vzdušje.

Dvakrat so k učencem 1. in 2. razreda v spodnjo šolo prišli na medgeneracijsko druženje učenci višjih razredov, prostovoljci iz 6., 7. in 8. razreda. Prvič so pomagali pri izdelavi dekoracije v 2. razredu, drugič pa so se igrali različne skupinske družabne igre s prvošolci ter športne igre na igrišču z drugošolci.

Naslednje srečanje je bilo namenjeno ustvarjanju zapestnic prijateljstva. Učenci so drug drugemu z velikim navdušenjem iz različnih okrasnih kroglic sestavili pisane zapestnice.

Ker učenci radi rišejo na različne materiale, so prvošolci in drugošolci v eni izmed delavnic ustvarjali s flomastri na kamenčke in školjke. Dejavnost smo izvedli kar na šolskem dvorišču pod krošnjami kostanjev. Nastale so prave umetnine. Učenci tretjih razredov pa so izdelovali velike hobotnice, ki krasijo šolski večnamenski prostor.

Zadnje srečanje je bilo namenjeno plesni delavnici, kjer so se učenci po oddelkih učili plesno koreografijo na pesem Okrog sveta, ob koncu pa so jo zaplesali še vsi skupaj na šolskem dvorišču. Vzdušje je bilo neopisljivo lepo in navdušujoče.

Seveda pa v času projekta ni manjkalo igre na šolskem dvorišču in igrišču, risanja s talnimi kredami, učenci so razigrano spuščali ter lovili tudi milne mehurčke.

Zdaj se šolsko leto bliža h koncu, prihaja poletje in z njim počitnice. Naj bodo tako raznolike, igrive in zabavne, kot so bile dejavnosti našega projekta!

                                Lep poletni pozdrav, učiteljice podaljšanega bivanja


(Visited 30 times, 1 visits today)