LETNI PROGRAM DELA OŠ LENART
V letošnjem šolskem letu je na šoli 472 učencev in 62 delavcev šole. V projektu EKO šole sodelujemo že petnajsto leto.
V tem šolskem letu bom nadaljevali s programom dela iz prejšnjega šolskega leta ter ga še dopolnili z dodatnimi vsebinami. EKO odbor je za letošnje šolsko leto pripravil sledeči ekoakcijski načrt:
.
A: Projekti
AKTIVNOST | NAZIV AKTIVNOSTI | VODJA | |
1. | Altermed – Celje (11.-13.3.2016 – Lokalna pridelava hrane in recepti naših babic) | Jejmo zdravo, lokalno pridelano domačo hrano | Tatjana Kraner |
2. | Voda – naše bogastvo (raziskovanje vodnih virov – fotografski in likovni natečaj) | Vodni viri v našem okolju | Janja Kojc |
3. | Raziskovalci biotske raznovrstnosti (spoznavanje rastlinskih in živalskih vrst v okolici šole/vrtca, oblikovanje zbirk najdenih vrst, določevanje nahajališč, ugotavljanje raznolikosti nahajališč, predlogi ukrepov za ohranjanje biotske raznovrstnosti) | Biotska raznovrstnost v okolici šole in kraja | Janja Kojc |
.
B1: Zbiralne akcije
AKTIVNOST | NAZIV AKTIVNOSTI | VODJA | |
1. | Zbiralna akcija odpadnega papirja in kartona | Zbiranje starega papirja | Simona Peserl Vezovnik |
2. | Zbiralna akcija odpadnih tonerjev, kartuš in trakov | Zbiranje rabljenih tonerjev in kartuš | Srečko Kebrič |
.
B2: Ozaveščevalne akcije
AKTIVNOST | NAZIV AKTIVNOSTI | VODJA | |
1. | Ozaveščevalna akcija | Pomen gibanja in zdravega prehranjevanja za zdravje in dobro počutje | Natalija Červek |
.
C: Izbirne aktivnosti
AKTIVNOST | NAZIV AKTIVNOSTI | VODJA | |
1. | Slovenska hrana – Tradicionalni slovenski zajtrk, Shema šolskega sadja in zelenjave (kakovostna hrana iz lokalnega okolja in spodbujanje uživanja zelenjave in sadja) | Tradicionalni slovenski zajtrk | Tatjana Kraner |
2. | Obisk centra za ravnanje z odpadki | Ogled centra z odpadka | Darka Sukič |
3. | Ekobranje za ekoživljenje (branje literature z ekološko vsebino) | Eko branje | Breda Špindler |