Planinski krožek OŠ Lenart na srečanju mladih planincev Pomurja, v Gornji Radgoni

V nedeljo, 8. 10. 2023, je bil za člane planinskega krožka OŠ Lenart poseben dan, saj smo se pridružili več kot 200 mladim planincev iz Pomurja na srečanju v Gornji Radgoni. Ta nepozabna izkušnja je združila mlade planince v dan poln aktivnosti na prostem in raziskovanja narave. 

Ob prihodu na prizorišče, smo se razdelili v skupine in se odpravili na pohod po slikovitih radgonskih gričih. Čudovita pokrajina in lepo vreme sta dodala pridih čarobnosti temu izletu. Po končanem uro in pol dolgem pohodu, je naša naslednja postaja bila plezalna stena, ki je pritegnila pozornost mladih planincev. Učenci so se razdelili glede na svoje izkušnje in se preizkusili v plezanju na mali in veliki plezalni steni. To je bila odlična priložnost za razvijanje telesne moči, vzdržljivosti ter osredotočenosti. Popoldne je postreglo z še eno vznemirljivo dejavnostjo – orientacijskim pohodom. S pomočjo zemljevida so se mladi planinci prebijali po radgonskih gričih in iskali kontrolne točke. Ta aktivnost je spodbudila razvoj orientacijskih veščin in spodbujala sodelovanje med člani skupine.

Srečanje mladih planincev Pomurja v Gornji Radgoni je bilo uspešna prireditev, ki je združila mlade planince v enkratno pustolovščino. Učenci OŠ Lenart so se vrnili domov polni navdušenja, novih izkušenj in spominov, ki jih bodo zagotovo nosili v srcih še dolgo časa.

Mentorica planiskega krožka OŠ Lenart, Urška Horvat

(Visited 27 times, 1 visits today)