Spoštovani starši!

Varnostno je covidna situacija  v naši državi zelo zahtevna, celo kritična. Kot vam je znano začnemo v  slovenskih šolah z izvajanjem varnostnega ukrepa samotestiranja  vseh učencev, tudi na OŠ Lenart, na osnovi odloka, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije.

Velika večina staršev tistih učenecev, ki se morajo testirati, je podala soglasja, kar zahteva odlok,  in učenci so jih danes, 16. 11. 2021, oddali razrednikom. Pomembno in častno je, da ste s vojim podpisom omogočili varno šolsko okolje  za vašega otroka in celotno družbo, da bodo šolska vrata ostala odprta. Hvala za zaupanje.

Vse tiste starše, ki še niste izpolnili obrazca, ker  vam morda čas ni dopuščal ali iz katerga koli drugega razloga,  prosim, da to storite še danes, v torek, 16. 11. 2021, in vaš otrok jutri, v sredo, 17. 11. 2021, odda obrazec razredniku, da se bo lahko samotestiral in obiskoval pouk v šoli. 

Tisti starši, ki na obrazcu niste okrožili, da soglašate in niti da ne soglašate, pomeni niste obkrožili nič, sledi, da se otrok ne sme samotestirati in ne sme priti v šolo. 

Vljudno prosim tiste starše, ki ne želite, da vaš otrok izvede samotestiranje v šoli  in ste to potrdili z obrazcem, da otroka obdržite v domačem okolju od srede, 17. 11. 2021, dalje. Kot vam je poznano je v spremenjenem odloku (odlok in sprememba objavljeno na spletni strani OŠ Lenart)  zapisano, da  učenci, ki ne izvedejo samotestiranja v šoli, ne smejo biti pri pouku v šolskih prostorih. Prosim spoštujte omenjeno zakonsko določilo iz razloga varnosti vseh učencev, zaposlenih in ljudi v lokalnem okolju. Bi  vas pa pozval, da še enkrat o zadevi v zvezi s samotestiranjem premislite, morda spremenite odločitev in omogočite, da se vaš otrok samotestira in obiskuje pouk v naslednjih dneh skupaj s sošolci. Prosim zaupajte nam, mi zaupamo vam.

Pedgoški proces – pouk – za učence, ki  bodo ostali doma – na današnjem srečanju ravnateljev s predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na čelu z go. ministrico dr. Simono Kustec nam je bilo sporočeno, da pouk izvajamo na daljavo, ne  v obliki videokonferenc, kot se je to zgodilo lani, kajti takrat so bile šole zaprte, danes so odprte in pouk se  izvaja  v šoli  po modelu B.

Učenci, ki bodo doma, bodo  dobili določene naloge v spletne učilnice ali določene naloge preko e-asistenta. Velika večina učencev, v določenih oddelkih vsi, bodo v šoli od srede, 17. 11. 2021, in pouk se bo izvajal v okviru načrtovanega. Na razpolago so samo zaposleni učitelji, drugih žal nimamo, in ti bodo izvajali pedagoški proces.

Ostanimo zdravi, skrbimo za varnost sebe in drugih.

S spoštovanjem                 

Ravnatelj: Marjan Zadravec

(Visited 35 times, 1 visits today)