Učenci OŠ Lenart od 1. do 4. razreda so sodelovali v natečaju NIJZ, ki poteka v mesecu novembru z namenom opozarjanja na škodljive učinke alkohola, saj je samo trezen udeleženec v prometu (brez prisotnosti alkohola in drugih psihoaktivnih snovi) varen udeleženec. Na natečaju je ustvarjalo kar preko 150 otrok (pod mentorstvom razredničark) in ker smo k akciji uspeli privabiti toliko otrok, je bila naša šola izbrana tudi za ulično akcijo.

V torek, 14. novembra 2023, so učenci 3. b razreda s pomočjo policijske ekipe PP Lenart sodelovali pri kontroli prometa in alkoholiziranosti voznikov. Vsi vozniki, ki so jih v tej akciji ustavili, so bili vzorni vozniki in je preizkus alkoholiziranost vsem pokazal 0.00. Učenci so jim izročili risbico s sporočilom in zahvalo, da skrbijo za varnost v prometu.

Hvala predstavnikoma PP Lenart (ga. Darja Sobočan in g. Viktor Zamuda) in predstavnici NIJZ Maribor (ga. Breda Lukavečki Družovec) za res lepo izkušnjo. Učenci so bili navdušeni, da so lahko sodelovali pri tej akciji in spoznavali delo policistov. Hvala tudi vsem ustavljenim voznikom, da so se z veseljem z nami fotografirali.

Simona Peserl Vezovnik

(Visited 96 times, 1 visits today)